Όπως και στα προηγούμενα άρθρα μας, έτσι και σε αυτό, θα τονίσουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει να οργανώσετε τη μετακόμιση σας σε βήματα. Αδιαμφισβήτητα, η μετακόμιση είναι μία πολύπλοκη και κουραστική διαδικασία, την οποία όμως μπορείτε να τη μετατρέψετε σε εύκολη και ευχάριστη.

Αφού λοιπόν, καταλήξετε σε μεταφορική εταιρεία, προνοήσετε για το ασφαλέστερο αμπαλάρισμα των οικοσκευών σας και δρομολογήσετε τα σημαντικότερα θέματα σχετικά με το παλιό σας σπίτι (αίτηση διακοπής ΔΕΗ, μεταφορά τηλεφώνου κ.α.), πρέπει να ασχοληθείτε και με κάποια σημαντικά θέματα σχετικά με το νέο σας σπίτι!

Πάμε λοιπόν…

Καθαριότητα: Φροντίστε να έχετε καθαρίσει το νέο σας σπίτι 4-5 μέρες πριν βάλετε μέσα σε αυτό τα έπιπλα σας. Επίσης, πριν αμπαλάρετε τις οικοσκευές σας είναι πολύ σημαντικό να είναι καθαρές. Οι δύο αυτές ενέργειες θα σας βοηθήσουν να ολοκληρώστε πιο γρήγορα τη μετακόμιση σας, διότι θα μπορείτε να τοποθετήσετε άμεσα τα έπιπλα σας, στα μέρη που θέλετε.

Διαστάσεις και διαρρύθμιση: Ένα από τα πιο συχνά πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κόσμος στις μετακομίσεις, είναι να μη… χωράνε τα έπιπλα στο νέο του σπίτι. Ας αρχίσουμε με το ψυγείο. Φροντίστε να μετρήσετε τις διαστάσεις του, αλλά και τις διαστάσεις της κουζίνας για να υπολογίσετε ποια είναι η πιο κατάλληλη θέση γι’ αυτό. Ακόμη, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πόσες πρίζες υπάρχουν στο χώρο της κουζίνας, διότι εκτός από το ψυγείο σας, θα χρειαστεί να τοποθετήσετε κι άλλες συσκευές οι οποίες απαιτούν ηλεκτρικό ρεύμα (βραστήρας, τοστιέρα κ.α.). Ένα ακόμη δωμάτιο στο οποίο τοποθετούμε πολλές ηλεκτρικές συσκευές είναι το σαλόνι (φωτιστικά, τηλεόραση, ηχεία κ.α.). Φροντίζουμε λοιπόν να γνωρίζουμε των αριθμό των πριζών και στο σαλόνι. Επίσης, μία πολύ σημαντική ενέργεια που πρέπει να κάνετε πριν μεταφέρετε τις οικοσκευές σας στη νέα σας κατοικία, είναι να μετρήσετε το «άνοιγμα» των πορτών σας και το ύψος του σπιτιού σας. Εάν γνωρίζεται τις διαστάσεις που προαναφέραμε, απλώς θα ξεμοντάρετε τα έπιπλα που δε μπορείτε να μεταφέρετε και θα γλιτώσετε ανεπιθύμητη ταλαιπωρία. Χαρακτηρίστηκα παραδείγματα επίπλων για το παραπάνω ενδεχόμενο αποτελούν οι ντουλάπες, τα σύνθετα, τα σετ κομοδίνων με το κρεβάτι κ.α.

Υδραυλικά και θέρμανση: Στο μπάνιο, ελέγχουμε τις βρύσες, το καζανάκι, το θερμοσίφωνα, την αποχέτευση αλλά και την παροχή νερού για το πλυντήριο. Στην κουζίνα, ελέγχουμε τη βρύση, τις πρίζες (όπως προαναφέραμε) και τον απορροφητήρα. Είναι πολύ σημαντικό να λειτουργήσετε την κεντρική θέρμανση της οικοδομής, ακόμη κι αν μετακομίζετε περίοδο καλοκαιριού. Ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα είναι οι χαλασμένες υδρορροές. Ειδικά εάν μετακομίζεται σε παλιά οικοδομή, όπου οι υδρορροές συνηθίζεται να είναι από λαμαρίνα και λόγω της παλαιότητας του σαπίζουν ή σκουριάζουν, πρέπει να είστε προνοητικοί!

Τακτοποίηση: Δώστε προτεραιότητα στα πολύ μεγάλα αντικείμενα ή στα απολύτως απαραίτητα. Τοποθετήστε τα στις κατάλληλες θέσεις και έπειτα ασχοληθείτε με μικρότερα αντικείμενα. Φροντίστε να τελειώστε ένα δωμάτιο πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα, ώστε να υπάρχει ένα διαθέσιμο μέρος για ξεκούραση.

Καλή σας επιτυχία!