Η μετακόμιση – μεταφορά πιάνου αποτελεί μία εύκολη διαδικασία, εφόσον προετοιμαστείτε εγκαίρως. Το πιάνο αποτελείται από ευαίσθητα κομμάτια, η μεταφορά του από μη εξειδικευμένο άτομο μπορεί να οδηγήσει σε ζημιές στους τοίχους τους σπιτιού και φυσικά στο ίδιο το όργανο. Ασφαλώς, η αξιόπιστη μεταφορά ενός τόσου βαρύ και ογκώδους αντικειμένου προϋποθέτει τεχνογνωσία, εμπειρία και κατάλληλο εξοπλισμό (ανυψωτικά μηχανήματα κ.α.).

Παρ’ όλα αυτά, είτε μεταφέρετε το πιάνο σας μόνοι, είτε αναθέσετε τη μεταφορά του σε εξειδικευμένη μεταφορική εταιρεία, υπάρχουν μερικές προκαταρκτικές ενέργειες οι οποίες θα σας γλυτώσουν από χάσιμο χρόνου και ανεπιθύμητες εκπλήξεις!

Σωστό αμπαλάρισμα: Τυλίξτε το πιάνο σας με κουβέρτες ή κάποιο άλλο αντίστοιχο αντικείμενο. Αυτό θα σας λύσει δύο προβλήματα. Πρώτον, θα αποφευχθούν τυχόν γρατσουνιές και άλλου είδους ζημιές στην επιφάνεια του οργάνου και δεύτερον, θα προστατευτούν οι τοίχοι και τα υπόλοιπα έπιπλα του σπιτιού από πιθανές συγκρούσεις.

Ακόμη, βεβαιωθείτε ότι οι ρόδες του πιάνου (αν υπάρχουν) δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Η σωστή λειτουργία τους θα βοηθήσει την γρήγορη μεταφορά του οργάνου και φυσικά θα είστε σίγουροι ότι δε θα γρατσουνιστεί το δάπεδο του σπιτιού σας.

Σχεδιάστε τη διαδρομή: Λίγο πριν ξεκινήσει η μετακόμιση, βεβαιωθείτε ότι οι διάδρομοι από τους οποίους θα περάσει το πιάνο, είναι ανοιχτοί και καθαροί (νερά στο πάτωμα κ.α.). Αυτό θα σας γλυτώσει από περιττό κόπο της τελευταίας στιγμής και ατυχήματα.

Τέλος, πρέπει να τονίσουμε ότι ο τόνος του πιάνου ΔΕΝ επηρεάζεται κατά τη μεταφορά αλλά μόνο από τις συνθήκες του νέου χώρου, όπως η θερμοκρασία και η υγρασία. Άρα λοιπόν, αν έχετε κατά νου να κουρδίσετε το πιάνο σας, αναβάλετε το για μετά την ολοκλήρωση της μετακόμισης σας.

Δώστε βάση στην προετοιμασία – είναι η μισή μετακόμιση!