Σε αυτό το άρθρο θα δούμε κάποια βασικά μέρη της διαδικασίας από μία μετακόμιση για Θεσσαλονίκη – Αθήνα ή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, όπως την πραγματοποιεί η μεταφορική μας. Ουσιαστικά, η ίδια διαδικασία ακολουθείται όταν η μετακόμιση γίνεται μεταξύ δύο οποιονδήποτε μεγάλων πόλεων.

Η μεταφορική μας, πραγματοποιεί τη φόρτωση των οικοσκευών σας μία μέρα πριν τη μετακόμιση. Όπου κρίνεται απαραίτητο αλλά και παράλληλα εφικτό, υπάρχει ανυψωτικό μηχάνημα για πιο γρήγορη αλλά και ασφαλή μεταφορά των αντικειμένων σας μέσα στο σπίτι. Το δρομολόγιο πραγματοποιείται το βράδυ, ώστε την επομένη της φόρτωσης να έχετε τη δυνατότητα να βρίσκεστε στο νέο σας σπίτι με όλα σας τα έπιπλα.

Ας δούμε αρχικά κάποια πράγματα σχετικά με τις οικοσκευές. Η λύση – συναρμολόγηση των επίπλων γίνεται αυθημερόν από εμάς. Σε περίπτωση που δεν έχουμε αναλάβει τη συσκευασία των επίπλων σας, φροντίστε να έχετε κάνει εσείς την καλύτερη δυνατή και να είναι εγκαίρως έτοιμα προς φόρτωση. Τα ρούχα σας, τα τοποθετούμε σε δικά μας ειδικά κιβώτια, ενώ αναλαμβάνουμε και την μεταφορά τυχόν εντοιχισμένων ηλεκτρικών συσκευών. Σε περίπτωση που υπολογίζετε να μεταφέρετε μόνο μία οικοσκευή η οποία δε ξεπερνά τα 20 κυβικά, αναλαμβάνουμε να μεταφέρουμε ακόμη μία, ίδιων διαστάσεων, προσφέροντας σας καλύτερη τιμή.

Σχετικά με τον προγραμματισμό, φροντίστε η ημερομηνία της μετακόμισης να είναι επιβεβαιωμένη, ώστε να μην υπάρχουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Ενημερώστε μας αν η οδός στην οποία βρίσκεται το σπίτι σας είναι στενή, ώστε να φροντίσουμε να χρησιμοποιήσουμε το κατάλληλο όχημα. Εάν ο δρόμος είναι στενός και δεν το γνωρίζουμε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη χωράει το όχημα να φτάσει μπροστά στο σπίτι σας και κατ’ επέκταση να προκύψει μεγάλη καθυστέρηση. Επίσης, αν το σπίτι σας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.α.) η μεταφορική μας κατόπιν συνεννοήσεως με την τροχαία, εκδίδει ειδική άδεια για το κλείσιμο της οδού σας για όσο διάστημα απαιτείται να ολοκληρωθεί η μετακόμιση.

Τέλος, ένας από το σημαντικότερους παράγοντες για μια επιτυχημένη μετακόμιση είναι η ασφάλεια. Η μεταφορική μας χάρη στη τεχνογνωσία του προσωπικού της και τον σύγχρονο εξοπλισμό τον οποίο διαθέτει, εγγυάται απόλυτα την ασφάλεια των αντικειμένων σας. Παρ’ όλα αυτά, σας προτείνουμε να ασφαλίσετε τα αντικείμενα σας κατά τη διάρκεια της μετακόμισης. Το κόστος είναι ανάλογο με την αξία της οικοσκευής και είναι αρκετά χαμηλό.